
På riffeljagt efter råvildt
Søndag morgen den 10. oktober var jeg på riffeljagt.
Klar i stigen
Jeg stod op kl. 05:45 og kørte af sted kl. 06:00 var fremme på jagten kl. 06:40 og sad i stigen kl. 07:00 præsis en halv time før solopgang.
Rå med rålam
Kort efter solopgang, så jeg en rå og hendes lam komme fra en nærliggende eng, og gik ind i skoven ca. 80 meter foran mig.
20 minutter senere så jeg råen og lammet igen. De passerede det spor jeg sad ved, ca. 100 meter fra mig, men jeg ville ikke skyde, da jeg havde udset mig et andet dyr, jeg ville skyde. Jeg havde set på vildtkameraet, at der gik en rå med to små rålam, og ville gerne skyde et af dem.
Tid til at tage hjem igen
Da kl. blev 80:30 var det ved at være tid til at tage hjem, men blev lige siddende lidt, og pludseligt ca. 50 meter foran mig passerede en rå sporet. Lidt efter kom et rålam, som ikke vendte siden til, men efter det havde passeret, kom endnu et lille rålam, og dette stillede sig fint med siden til mig, og jeg lod kuglen gå.
Lammet lagde sig fint på siden, og lå og spjættede lidt, mens dets søster stod lidt der fra, og kiggede efter det – jeg kunne sagtens havde skudt det, men det var jeg ikke interesseret i. Da jeg kom op til lammet kunne jeg tydeligt se, at dette var et lille dyr.
Brækning af lammet
Lammet blev slæbt ud til skovvejen, hvor der kom et par skovgæster – en voksen og et par børn i 8-10 års alderen. De kiggede nysgerrigt på mens jeg brækkede lammet, og vi fik en lille snak om hvorfor jeg havde skudt det lille dyr.
Flåning og forlægning
Hjemme i garagen viste vægten 8. kg. og bekræftede mig blot i at det var det rigtige at skyde hende. Efter en hurtig gang morgenmad, flåaede og forlagde jeg rålammet, mens det forsat var forholdsvist varmt, hvilket gør det hele lidt nemmere.
Finpartering og vakuumpakning af vildtet
Efter forlægningen, udbener jeg altid køllerne og fjerner hinder m.m. ligesom jeg også skære fileterne af ryggen. Derefter bliver det hele vakuum-parket. På den måde fylder det hele mindre i fryseren, og er nemmere at “gå til”, når det skal tilberedes.
Seneste kommentarer